Colosseum og Peterskirken

Colosseum_Roma_2011_9

Nå har vi vært å sett på Colosseum. Det var innmari spennende. Colosseum ble bygget for nesten 2000år siden, det er ganske rart å tenke på. Det ble bygget så romerne kunne komme å overvære seremonier, kamper og andre begivenheter. Gladiatorkampene der menn kjempet mot ville dyr var nok det mest blodige. Da de åpnet Colosseun ver det gladiatorkamper 100 dager i strekk. Da var det nok veldig mange dyr og mennesker som døde.

Det var plass til over 48 000 tilskuere på Colosseum, og på Ullevål stadion der Norge spiller hjemmekampene i fotball er det bare plass til ca 25 000. Det er sprøtt, 48 000 tilskuere, for 2000 år siden…

Colosseum ble ødelagt av et jordskjelv i middeladeren. Etter det ble marmoren fjernet og brukt til å bygge kirker i stedet. Kanskje like greit, så slapp flere mennesker og dyr å dø bare for at andre skel underholdes. Milla ble så sint da hun tenkte på det, at vi måtte gå å kjøpe oss en svær gelatois etterpå, rett og slett for å kjøle seg ned litt.

Da Milla hadde fått roet seg ned, gikk vi til Peterskirka. Det er litt sprøtt å tenke på at det ligger et bittelite miniland inni byen Roma. Vatikanstaten, der Paven bor. Vi hadde jo sett bilder av Petersplassen på tv noen ganger, og det var ganske rart å plutselig stå der selv.

Peterskirken er kristendommens største kirke.  Apostelen Peter som ble korsfestet under keiser Nero, ligger antageligvis begravet under kirken. Kuppelen til Peterskirken er laget etter tegninger av Rafael, han er visst en kjent kunstner

taket

Bilde av innsiden av kuppelen
 
Vi bestemte oss for at vi ville gå helt opp på toppen av kuppelen for å se utover Petersplassen. Det var over 500 trappetrinn vi måtte gå for å komme opp. Da vi gikk oppover i de trange gangene i kuppelen var det litt skubbelt å tenke på hva som ville skje om veggen raste sammen, og vi landter på gulvet midt ikke i kirken.
 stairs
 

Trappetrinnene og gangene blir smalere jo nærmere toppen man kommer. Vi fikk litt følelse av klaus da vi gikk opp, men heldigvis er vi ganske spreke, så det gikk greit. Det var noen gutter som også gikk opp, de var helt rød i toppen og pustet og peste. Vi kunne ikke annet enn å le litt av dem.

rg_956605_m600

Utsikten fra kuppelen var helt fantastisk. Vi fant ut at vi ville gå å se på de berømte takmaleriene i det Sixtinske kapellet også. Men først måtte vi selvsagt komme oss ned fra Peterskirken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *